Råd til Valutahandel

Gode råd om Online Valutahandel

I de seneste år er interessen for valutahandel nærmest eksploderet blandt private danske investorer. Udnyttelsen af renteforskelle og store kursudsving har nemlig gjort det attraktivt at spekulere i Dollar, Franc og Yen. Men mangel på erfaring og rutine i at handle på verdens største markedsplads blandt store banker, hedge fonde og professionelle tradere, medfører ofte store tab til de små fisk.
Vi giver her 10 gode råd til den uerfarne valutahandler:

 1. Invester aldrig flere penge end du har råd til at tabe. Det gamle investeringsråd er her mere relevant end nogensinde. På valutamarkederne kan det gå meget stærkt og meget hurtigt på kort tid, så derfor bør du altid starte i det små og langsomt bygge op.
 2. Vælg en god broker. Som når du skal vælge ny bank til dine normale bankforretninger bør du kigge dig godt omkring før du vælger din broker til din valutahandel. Det er sjældent din nuværende bank kan servicere dig ordentligt i forbindelse med valutahandel. Du bør især være opmærksom på omkostningerne per handel, omkostningerne i transaktioner ud og ind fra din konto osv. Kort sagt – læs alt det med småt og sammenlign med andre brokere. Og husk, nogle af de bedste brokere ligger måske i udlandet hvor konkurrencen er størst!
 3. Hold styr på risikoen. Den væsentligste årsag til at små tradere og spekulanter blæser deres konti omkuld skyldes at de ikke holder styr på risikoen. Hver gang du tager en handel skal du være 100% sikker på du kun risikerer en meget lille andel af din samlede konto så du kan klare en hel serie af tab og stadig være i stand til at handle bagefter. Din kapital er din ammunition, uden den kan du ikke overleve i krigen. Som en god tommelfingerregel bør du aldrig placere mere end 1-3% i risiko per handel.
 4. Brug altid stop ordrer. Hver gang du køber eller sælger et valutapar bør du altid placere en såkaldt stop ordre som automatisk lukker din handel hvis markedet går for meget imod dig. Somme tider kan det være svært selv at have disciplinen til at tage et tab, så derfor er det vigtigt du på forhånd har sat en streg i sandet hvortil du er villig til at tabe penge, men ikke længere. En stop ordre er også med til at beskytte dig skulle der blive annonceret nogle vigtige økonomiske nøgletal som på meget kort tid kan få valutamarkederne til at bevæge sig kraftigt op og ned.
 5. Hav en plan og følg den. Tidspunktet for hvornår du går ind eller ud af et valutakryds kan være afhængig af mange faktorer. Hvadenten du handler ud fra fundamentale årsager, f.eks ud fra forventninger til renteudviklingen i USA, eller teknisk, f.eks ud fra styrkeforhold mellem købere og sælgere, bør du altid have en plan for din handel og følge den til sin afslutning.
 6. Vær realistisk i dine mål. Trods et kæmpe potentiale for hurtige gevinster bør du sætte dig realistiske mål for dine valutaspekulationer. Sammenlign din konto med en opsparings- eller investeringskonto hos din bank. Hvor meget rente om året giver den? Ville du være glad og tilfreds hvis du fik en rente der var 3 eller 5 gange større om året? ”Ja!”, ville de fleste nok sige. Ved konservativ handel kan man nå dette mål uden at skyde sig selv i foden. Begå aldrig den fejl at prøve at blive millionær på hver
  enkelt handel, for det vil aldrig lykkedes. Langsom og rolig vækst er vejen til længerevarende success.
 7. Sæt tidsrammer for dig selv. Valutamarkedet er åbent 24 timer i døgnet fra søndag aften til fredag aften og kan somme tider opsluge meget af ens tid hvis man først bliver bidt af det. Det kan være drænende for dig selv, din familie og dit arbejde, så det er vigtigt du sætter dig nogle rammer for hvornår og hvor meget du handler så der er balance i tingene. Mange års erfaring siger at de mest effektive og profitable handler gøres på den daglige og ugentlige basis hvor der ikke er alt for meget ”støj”. F.eks kan du sætte dig med en kop kaffe hver aften i en halv time og se hvordan markederne lukker i USA eller blot en gang om ugen i løbet af weekenden. Placér dine ordrer (husk stop ordren) og check igen
  ugen efter eller nogle dage efter. Man tjener sjældent flere penge på valutamarkedet jo oftere man handler eller jo mere man sidder foran skærmen, nærmere tværtimod.
 8. Gå aldrig imod markedet. Det lyder måske lidt kedeligt, men for at undgå unødvendige tab af penge og hårpragt bør man aldrig handle imod den overordnede retning som markedet har. Kan man tydeligt se at markedet bevæger sig op, bør man kun overveje at købe og på samme måde hvis markedet bevæger sig ned, bør man kun overveje at sælge. Det er selvbedrag hvis man tror sin lille mikro konto kan tvinge markedet til at gå i den retning man gerne vil have. Så kort sagt, tag kun positioner som er i retning med strømmen.
 9. Tag små tab og lad profitten løbe. Som nævnt i pkt 4 så er det essentielt at vi bruger stop ordrer til at tage os ud af markedet hvis det går imod os. Små tab er en naturlig del af det at handle og bør accepteres. Når man så sidder med en vinderhånd som bare drøner derudaf er det ligeså vigtigt at man lader positionen løbe så lang tid som muligt. Man kan dag efter dag, eller uge efter uge rykke sin stop ordre efter markedet så man langsomt låser profitten inde, men man bør aldrig lukke en handel i en lille profit bare fordi den nu endelig er der. Ved at realisere store gevinster har man råd til flere og flere ”små” tab og de vil til sidst ikke være så dyre for dig når du har fået bygget din konto op.
 10. Søg inspiration og gode råd fra uafhængige kilder. Som helt grøn valutahandler er det nemt at falde i kløerne på ens brokers eller banks gode og velmente råd, men det er vigtigt at huske på at disse primært er interesseret i at du tager så mangler handler som muligt så de kan tjene en masse på kommissioner. Det kan derfor være en rigtig god ide at søge inspiration hos uafhængige kilder som har specialiseret erfaring med aktiv valutahandel og som kan være en god sparringspartner til dine dispositioner. Har du ideer til handelsmuligheder kan du få et fuldt ud objektivt svar eller sågar følge i hælene på mere erfarne tradere indtil du selv føler dig klar til at tage tøjlerne.

Føler du endnu ikke helt klar til at handle indenfor valutahandel med dine hårdt optjente opsparingspenge, kan og bør du udelukkende starte med at handle med en valutahandel demo konto. En sådan konto tilbyder langt de fleste brokere og er en rigtig god ide til at få føling med valutamarkedet og din handelsplatform. Du lærer hurtigt at oprette, slette og ændre dine markedsordrer og på et tidspunkt vil du helt naturligt bevæge dig over i rigtig valutahandel. Det vil hurtigt gå op for dig hvilket fantastisk marked der ligger for dine fødder. Et marked som er verdens største finansielle markedsplads hvor der omsættes for trillioner af USD hver dag og hvor der er langt flere og bedre handelsmuligheder end på aktiemarkederne.

En valuta-kode består altid af 3 bogstaver hvor de 2 første identificere landet, og det sidste bogstav identificere navnet på valutaen, eksempel JPY JP står for japan og Y står for yen.

Vi opdatere dagligt vores forex valutakurser, så du hele tiden kan følge med i hvad valutaraten er.