Valutahandel – Hvad er det?

Valutahandel også kaldet forex som står for foreign exchange, er verdens største finansielle marked. Med en volume på over 15 billioner om dagen, er det mere end 3 gange så meget som verdens samlet aktie og futures handel, så valutahandel er som du kan se, et enormt finansielt marked.

Hvad bliver der handlet i valuta markedet? Det simple svar er penge. Valutahandel er samtidig køb af en valuta og salg af en anden valuta. Forex trading forgår igennem en forex mæler, og man handler i par, eksempel euroen og US dollar (EUR/USD) eller engelske pund og japanske yen (GBP/JPY).

For eksempel, du køber engelske pund, du køber i virkeligheden en aktie i den engelske økonomi, da prisen på valutaen er et spejlbillede på hvad markedet mener om den nuværende og fremtidige tilstand af den engelske Økonomi.

I modsætning til andre finansielle markeder som Københavns Fondsbørs, så har valutahandel markedet ikke nogen fast adresse, der eksistere heller ikke en central børs der tager sig af alle valutahandler. Markedet består af et netværk af banker over hele verden, og det hele kører elektronisk 24 timer i døgnet

Indtil sidst i 1990érne, var det kun de “store spillere” der kunne handle på valutahandel markedet. I starten var det et krav man havde over 50 milioner kr at handle med, forex valuta markedet var oprindeligt tiltænkt kun at være for banker og andre store spillere som eksempel pensionsselskaber, og ikke os “små fisk”. Men med udbredelsen af internettet, har online mælgere nu mulighed for at tilbyde almindelige mennesker en mulighed for at handle, uden at skulle eje 50 millioner kr.

Hvad skal jeg bruge for at komme igang med valutahandel?

En computer med internet adgang, og en konto hos en Online mægler

Hvilken valuta kan man handle?

Man kan handle rigtige mange forskellige valutaér , nogle af de mest populære er

USD amerikanske dollar
EUR euroen
JPY japanske yen
GBP engelske pund
CHF sweiziske franc
CAD canadiske dollar
AUD australske dollar
NZD new zealandske dollar